Tronskifte i Intersport Maxi cup

Intersport Maxi Cup

Skrällar, överraskningar och tronskifte. Årets cupupplaga i Sunnerbohallen hade det mesta och efter många matcher kunde en grupptvåa stoltsera som slutsegrare.
Precis som vi tidigare påpekat så skulle årets upplaga av Intersport Maxi cup i Ljungby visa sig vara den öppnaste och ovissaste på flera år. Bland de senaste årens finalister var det detta år ingen som tog sig till finalspel. Grimslöv anmälde sig för sent och missade deltagande, Guddarp föll på straffar i kvartsfinalen och arrangerade Ljungby förlorade efter förlängning i semifinalen. En tröst för arrangörsföreningen, som vunnit de fem senaste upplagorna, måste vara att cupen med en ny segrare säkert vunnit ett ännu större intresse för framtida deltagare.
Tuff förstagrupp
I grupp ett blev det en trio som gjorde upp om avancemangsplatserna. LEIF, Agunnaryd och Ljungby spelade samtliga 0-0 i de interna mötena och vann därtill alla sina matcher mot Ryssby och Hamneda. Att de dessutom gjorde det med likartade siffror innebar att de ställde tävlingskommittén rejält på prov för att räkna målskillnad. Men med fem plusmål visade det sig att Ljungby slutade som trea i gruppen medan de båda övriga samtliga hade sex plusmål och placeringen fick därför lottas. Här drog LEIF det längsta strået och de lottades som gruppsegrare med Agunnaryd som god tvåa i densamma. Samtliga tre lag såg oerhört stabila ut, inte minst med tanke på att de tog sig vidare utan att ha släppt in ett enda mål.
Ny publikfavorit
I grupp två var Torpa klart vassast. Laget gick genom gruppspelet med idel segrar och kunde relativt ohotat spela hem gruppsegern. Kampen om andraplatsen stod framför allt mellan Ling och Lagan, även om Lidhult för ett ögonblick hade en teoretisk chans till avancemang. Den viktiga andraplatsen togs till slut av Laganlaget, en poäng tillgodo på Ling. Dessa fick se tiden an och hoppas på avancemang som näst bästa grupptrea. Något som det också skulle visa sig bli.
I den tredje gruppspelsgruppen fick publiken en favorit i Ryssby futsal, ett gäng grabbar som enbart sysslar med inomhusfotboll. Det märktes, laget gick igenom gruppen obesegrade och skaffade sig en hel del nya supporters med sitt vägvinnande spel. I övrigt var det hugget som stucket mellan lagen, emellertid lyckades Guddarp spela ihop sex poäng som räckte till en andraplats, medan Kånna, Strömsnäsbruk och Angelstad fick respass redan i gruppspelet.
Straffar fick avgöra
Den första kvartsfinalen spelade mellan LEIF och Lagan och LEIF:s tidigare insats talade givetvis för dem. Men laget föll ett korthus och Lagan vann med hela 4-1. Överraskande eftersom LEIF inte släppt in ett mål före denna match. I kvart nummer två fortsatte Ljungby att hålla nollan, då laget besegrade Ryssby futsal med matchens enda mål. Torpa visade att gruppsegern inte var någon tillfällighet när laget sopade mattan med Ling, där slutresultatet skrevs till hela 5-0. I den sista kvarten blev det dock målsnålare när Guddarp ställdes mot Agunnaryd. Mållöst efter full tid och mållöst efter förlängning innebar att straffar fick tillgripas. Här visade Agunnaryd att de hade bäst nerver och de vann med siffrorna 3-2.
Jämna matcher
När det kom till semifinal ställdes Ljungby mot Lagan och det blev en jämn och dramatisk uppgörelse. Lagan ledde med 1-0 och hade ett skott i insidan av stolpen, men Ljungby kom tillbaka och utjämnade under ordinarie speltid. I förlängningen var det dock Lagan som avgjorde till sin fördel på en blixtsnabb omställning. I semifinal två ställdes Agunnaryd mot Torpa. De sistnämnda hade haft en komfortabel resa fram till semifinalen med idel vinster och de förstnämnda hade inte släppt in ett mål på ordinarie speltid. Det gjorde de inte nu heller, utan segersiffrorna skrevs till 2-0.
Lagan gick hela vägen
Det blev till slut Torpa som lade beslag på tredjeplatsen i cupen. Med matchens enda mål besegrade de Ljungby i en trevlig placeringsmatch. I finalen ställdes sedan Lagan mot Agunnaryd. Lagan hade växt sig in i turneringen efter en relativt blek insats i gruppspelet. Agunnaryd å sin sida såg bara bättre och bättre ut ju längre laget spelade, och som sagt inte släppt in ett enda mål under ordinarie speltid. Något som de emellertid tvingades till i själva finalen. Under matchens sista tredjedel tvingades Agunnarydsmålvakten kapitulera två gånger om och Lagan kunde för första gången någonsin stå som slutsegrare av Intersport Maxi cup.
Priset till bästa spelare gick dessutom till en Laganspelare i form av William Svensson.

Sigge Angshult

Resultat Intersport Maxi cup

Grupp 1
Hamneda-Ljungby 0-2, Ryssby-Agunnaryd 0-1, Ryssby-Hamneda 2-0, Agunnaryd-LEIF 0-0, Ljungby-Ryssby 3-0, LEIF-Hamneda 4-0, LEIF-Ryssby 2-0, Agunnaryd-Ljungby 0-0, Hamneda-Agunnaryd 0-5, Ljungby-LEIF 0-0.
Sluttabell: Liatorp/Eneryda IF 8 poäng 6-0, Agunnaryds IF 8 poäng 6-0, Ljungby IF 8 poäng 5-0, Ryssby IF 3 poäng 2-6, Hamneda GoIK 0 poäng 0-13.

Grupp 2
Lidhult-Torpa 0-4, Ling-Lagan 0-3, Lidhult-Ling 1-2, Torpa-LIF Junior 2-0, Lagan-Lidhult 1-1, LIF Junior-Ling 0-1, LIF Junior-Lidhult 1-2, Torpa-Lagan 2-1, Ling-Torpa 0-2, Lagan-LIF Junior 2-1.
Sluttabell: Torpa IF 12 poäng 10-1, Lagans AIK 7 poäng 7-4, GoIF Ling 6 poäng 3-6, Lidhults GoIF 4 poäng 4-8, Ljungby junior 0 poäng 2-7.

Grupp 3
Ryssby futsal-Angelstad 2-0, Kånna-Guddarp 0-1, Ryssby futsal-Kånna 2-1, Angelstad-Strömsnäsbruk 2-1, Guddarp-Ryssby futsal 0-2, Strömsnäsbruk-Kånna 2-2, Angelstad-Guddarp 0-2, Strömsnäsbruk-Ryssby futsal 1-3, Kånna-Angelstad 2-0, Guddarp-Strömsnäsbruk 0-2.
Sluttabell: Ryssby futsal 12 poäng 9-2, Guddarps IF 6 poäng 3-4, Kånna IF 4 poäng 5-5, Strömsnäsbruks IF 4 poäng 6-7, Angelstads IF 3 poäng 2-7.

Kvartsfinaler
Liatorp/Eneryda-Lagan 1-4, Ryssby futsal-Ljungby 0-1, Torpa-Ling 5-0, Agunnaryd-Guddarp 3-2 efter straffar.

Semifinaler
Lagan-Ljungby 2-1 efter förlängning, Torpa-Agunnaryd 0-2.

Match om tredje pris
Ljungby-Torpa 0-1

Final
Lagan-Agunnaryd 2-0

Annonser