Åberg ny ordförande i LIF

Stefan Åberg, LIF

Under torsdagskvällen höll Ljungby IF sitt traditionella årsmöte och för ovanlighetens skull skedde det vissa förändringar på styrelsesidan. Den största nyheten är att Stefan Åberg tar över ordförandeklubban efter Mats Berglund som suttit på ordförandeposten de senaste 15. Stefan Åberg kommer från de egna ungdomsleden och blir Ljungby IF:s 27:e ordförande genom tiderna.
Sedan tidigare återfinns Peter Johansson och LarsGöran Adolfson i LIF:s styrelse och dessa påverkades därför inte av kvällens val.
Nyval till styrelsen blev istället det på Mats Berglund, som därmed stannar kvar i föreningens ledningsgrupp. Nyval blev det även på en ambulerande representant från Sportgruppen.
På omvalssidan blev det däremot omval på Kjell Karlsson och Ungdomskommitténs representant, Anders Edén.
En person som däremot avgick ur styrelsen var Dan Burman som tackade för sig efter 15 års styrelsearbete. Årsmötet passade på att tacka Dan Burman för hans arbetsinsatser och uppvaktade med en blomsterbukett.
Årsmötet tog dessutom tillfället i akt att utnämna två personer till hedersmedlemmar. En av dessa var Mats Berglund som under 24 års tid suttit i föreningens huvudstyrelse och därtill under många år verkat som ordförande i föreningens speciella fotbollssektion.
Den andra personen ifråga var LarsGöran Adolfson som suttit i föreningens huvudstyrelse under 38 års tid. Under denna tid har han varit LIF:s kassör under 37,5 år. Det är ett rekord som är svårslaget och som ingen tidigare kunnat uppvisa. Närmast kommer Folke Stensson som var sekreterare i LIF 1924-1959.

Källa: LIF:s hemsida

Annonser