Vinst för Virestad mot Treby

TräningsmatcherTreby IF – Virestads IF 2-4 (1-1)

Det var hemmalaget Treby som började matchen klart bäst. Virestadkillarna verkade sitta kvar inne i omklädningsrummet och hade stora problem med Treby som rullade upp Virestads försvar och skapade chans efter chans. Det kom därför något oväntat när Redwan rann igenom Trebys försvar och behärskat kunde placera in 0-1 för Virestad efter drygt 10 minuters spel.

Treby fortsatte att bjuda på bra fotboll och skulle snart få utdelning. Ett hårt inlägg från högerkanten letade sig fram till en omarkerade hemmaspelare som från straffpunkten kunde trycka in kvitteringen till 1-1. Matchtempot sjönk därefter något och Virestad började komma in allt mer i matchen. Båda lagen skapade ett par heta chanser till att ta ledningen i matchen (Treby skott i ribban), men målen uteblev och lagen gick till halvtidsvila med 1-1.

Det var Virestad som började andra akten bäst och Iman höll sig påpassligt framme och sköt in ledning till 2-1 efter att Trebys försvar misslyckats med att rensa undan bollen. Micke J genomförde därefter ett par byten i laget och med nya, pigga ben så började Virestad trycka tillbaka Treby allt djupare på egen planhalva. Wille snurrade upp Trebys mittfält innan han på typiskt Zlatanmaner skickade iväg en ”blindside-passning” i djupet mot en framrusande Redwan. Rolf Å blev helt till sig på avbytarbänken och vrålade till Redwan att ”LOBBA, LOBBA, LOBBA!”. Redwan i sin tur gjorde inget misstag och placerade bollen hårt längs med bortre stolpen. Totalt otagbart för Trebys målvakt. Ett mycket vackert fotbollsmål trots att lobben uteblev.

Virestad fortsatte att spela bra fotboll och skapade stora problem för Treby. En kampsituation och ett regelbrott från Trebys försvarare resulterade i att rättskiparen för dagen blåste frispark till Virestad en bit in på offensiv planhalva. Alex stegade upp och slog ett hårt och välriktat inlägg mot bortre stolpen. Virestadspelarna hoppade förgäves för att försöka sätta dit pannan på bollen som var för hög. Istället seglade det menade inlägget över samtliga spelare och ställde Trebys målvakt totalt. 1-4 till Virestad var ett faktum.

Treby spelade upp sig i slutet av matchen och lyckades reducera till 2-4, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Virestad kunde istället inkassera försäsongens andra seger och förblir obesegrade 2018. En trend vi hoppas håller i sig länge till.

Dagens kapten Mathias Wikingssons ord efter matchen: ”Bra match idag grabbar. Härligt sätt vi jobbar oss in i matchen på efter en lite tung första halvlek. Go moral, arbetsinsats och fina mål. Trevlig kväll med er!”

Källa: VIF:s hemsida

Annonser