3=3

bigOriginal

Såg en fantastisk fotbollsmatch igår när Norge tog emot Sverige i EM-kvalet. Norges 2-0 vändes till svensk ledning med 3-2 på stopptid, men matchen slutade ändå 3-3 till slut. Vilket målkalas 😊

Och personligen tyckte jag att det var ett rättvist resultat. Jag vet att såväl förbundskapten och svenska spelare ansåg att de var överlägsna spelmässigt, och det kan jag hålla med om. Men det är alltid målen som räknas i slutänden. Vi får inte glömma bort att vi missade en straff och tursamt lyckades slå in returen samt att vi därtill hade två riktiga turmål. Sådana som man annars bara ser i pojklagsmatcher. Och vi får heller inte förneka att vi sjabblade ordentligt vid Norges tre mål. Först en fummelpelle i målet som är helt ute och cyklar, sedan en mittfältare som inte hade vett att släppa bollen i tid och slutligen tre spelare som följer en grönklädd målvakt istället för en rödklädd Norgespelare. Också detta pojklagsmissar om vi ska hålla oss till sanningen.

Det är dessutom tråkigt med spelare som efteråt gnäller på underlag, offside, otur med mera. Men kanske är det därför som man tröttnar på fotbollen ibland. Tänk så svårt det kan vara att räkna och se att tre faktiskt är precis lika mycket som tre.