Studiebesök

shutterstock_1072840208

Trots gårdagens kroppsliga åkommor, så tog jag mig under kvällen till Arnanäs gård för ett studiebesök. Det blev ett mycket intressant sådant och jag lärde mig mycket nytt under den rundvandring som företogs.

Att dagens jordbrukare måste vara mycket tekniskt kunniga, det fanns redan i mitt medvetande. Men inte att jordbruket som sådant var så fruktansvärt tekniskt utvecklat. Idag kopplas till exempel en gps till traktorn som ska gödsla åkrarna och din enda uppgift som förare av traktorn är att gira undan för hinder. I övrigt styr gps:en hela proceduren så att du inte får överlappning av gödsel på åkern.

Det är spännande, men samtidigt också lite skrämmande, hur allt har förändrats sedan man själv var barn. Jag har själv kört hölass med både traktor och häst, något som under gårdagen fick mig att begrunda min egen ålder. Numera går det ju inte att säga ”på min tid”, för då förknippas man lite med stenåldern. Man räknas väl snart inte bara som senil utan även som ett fossil 😊