Små otäcka kryp

xfastingpuff.jpg.pagespeed.ic.G1BqNXbWww

Så här i väntan på sommaren och all dess härlighet glömmer man lätt bort alla dessa små kryp som kan vara till förtret under årets varmare dagar. För det är ju inte enbart positivt när vi börjar plocka av oss kläderna 😊

Framför allt tänker jag på dessa små fästingar som kan vara minst sagt irriterande. De ska plockas bort och så ska det kontrolleras så att de inte smittar med än det ena och än det andra. Själv fick jag idag plocka två stycken och det är inte alltid det lättaste, med tanke på att de kan sätta sig lite varstans på kroppen. Ibland får man ge prov på samma vighet som en elitgymnast 😊

Och inte tusan hjälper det att duscha efter att ha varit ute i skog och mark. De små eländiga krypen tycks gömma sig undan från vattnet och envist bita sig kvar på kroppen. I mitt fall kan det förvisso bero på min något håriga kropp, men jag har vänner som hävdar samma sak som jag 😊

Kanske skulle man uppfinna en kroppsstrumpa som smet åt runt hela kroppen och inte lämnade en öppning någonstans dör dessa kryp kunde ta sig in. Det skulle vara en elastisk sådan i olika storlekar och givetvis skulle det vara en engångsgrej som kunde kasseras efter det senaste skogsbesöket.

Å andra sidan så skulle det knappast kunna ge den underbara känsla det är att kunna röra sig fritt och obehindrat i skog och mark. Det skulle snarare bli klibbigt och obekvämt. Och därtill ett himla jobb att krypa in och ur den här kroppsstrumpan 😊