En sån dag

af6402bb-b2f1-4857-a268-cb5ea5a0db95

Tänk vilken dag som jag hade igår. Morsdagsfirande och Barndop stod på agendan och utöver detta fick jag vara med på ett Bröllop 😊

Det var med andra ord många gammaldags riter under en och samma dag. Förvisso är väl kanske inte Mors Dag någon speciellt gammal rit. Men i gengäld är ju dop och bröllop desto äldre. De har sina rötter långt tillbaka i vår tideräkning, även om de precis som allting annat har utvecklats i takt med tiden 😊

Dagens dop och bröllop ligger ju under svenska kyrkan, men riterna har längre tradition än så. De utfördes på olika sätt redan på den tiden som vi räknades som hedningar i det här landet. Och till viss del kan man se en tillbakagång på dessa riter. Många väljer att namnge istället för att döpa och vid bröllop finns såväl borgerligt sådant som vigsel hemma i den egna trädgården.

Självklart får man ju göra som man vill, men jag kan inte komma ifrån att ett dop och ett bröllop bör hållas i kyrkan. Fast det är som sagt min åsikt, och åsikter finns det ju lika många som människor på den här jorden 😊