Fotbollssnack

Spanien-Sverige-News

Igår tänkte jag mig avnjuta fotbollsmatchen mellan Spanien och Sverige i EM-kvalet. Men så speciellt mycket njuta blev det ju som bekant inte. Spanien var oerhört överlägsna och Sveriges insats får väl, i alla fall enligt mig, klassas som bedrövlig ☹

Då hade jag större behållning av att se Tysklands damer besegra Kina med matchens enda mål häromdagen. I dessa jämlikhetens tider var det ju bra att jag gillade den. Men skämt åsido så var det en bra match, inte minst av tyskorna. Och det ska jag erkänna att nu för tiden tycker jag minst lika bra om att se damfotboll som herrfotboll. Ibland till och med föredrar jag det 😊

Hur kan det komma sig, kan man undra. Jo, det finns faktiskt flera parametrar som förklarar detta. För det första har damfotbollen utvecklats positivt. Kunskapen och skickligheten inom allt har blivit bättre med åren. Samtidigt slipper jag se alla fjollar som med miner, gester och ord protesterar mot allt, även det mest uppenbara, inom herrfotbollen. Jag slipper se filmningar, där minsta touch renderar till rullningar och skrik, där minst ett benbrott befaras med tanke på herrspelarens skådespelartalanger 😊

För mig är det lite av en skandal att SVT och Tv4 inte kan samarbete i inköp av samtliga matcher i ett Fotbolls-VM. Jag som inte har mer än basutbudet i Tv-kanaler missar nu så mycket bra fotboll. Fast det är klart, i vanlig ordning är det pengarna som styr och mina licenspengar ska ju räcka till mycket i slutänden 😊