Annan fara

Annan fara

Kommer ni ihåg alla larmrapporter för några år sedan om hur farligt det var att prata i mobiltelefon? Ja, det var ju till och med farligt att ha mobilen i fickan på grund av strålningsrisken. Att över huvud taget ha en mobiltelefon var ju förenat med livsfara. Och minns ni hur farligt det ett tag var att dricka kaffe, hur skadligt det var med chipsen och så vidare och så vidare i all oändlighet . Ägg och mjölk ska vi ju inte tala om, det ökar kolesterolet och ökar därmed risken för hjärt- och kärlsjukdomar ☹

Ja, snart är det ju farligt att äta allting om man ska tro löpsedlarna och lyssna på forskarna. Problemet är bara det att allting kan bevisas med statistik, till och med att statistiken ljuger. Och då är det ju ingen mening att tro på statistiken. Tage Danielssons monolog om Harrisburg är ju aktuellare än någonsin 😊

Det stora problemet med de här larmen är att de larmar ena veckan och nästa vecka kommer nya rön. Äggen är ett slående exempel. För några år sedan var det farligt att äta ägg, sedan var det inte farligt och nu är det plötsligt jättefarligt igen. Seriöst, vem orkar följa med i turerna och vem bryr sig därför i slutändan. Så länge forskningsresultaten inte är otvetydliga bör forskarna hålla käften och tidningarna likaså 😊