En fixardag

wifi-installation

Att få till ett kontor är inte gjort i en handvändning, det kräver trots all en del arbete. Hyllor för att förvara pärmar, vi har ju ännu inte kommit till det papperslösa samhället, skrivbord och så givetvis tillgång till internet.

I det senare fallet kunde jag konstatera att mitt wifi räckte fram till dörren på förrådet som kontoret ska vara inrymt i. Dit men inte längre ☹ Senast jag hade rummet som kontot var ju på den tiden som man kopplade upp sig via ett telefonjack. Och då löste jag problemet med att dra telefonkablar in i förrådet. På det sättet fick jag ju tillgång till såväl telefon som internet. Men i dessa moderna tider är inte detta aktuellt, utan det är trådlöst som gäller 😊

Det blev därför till att dra till staden för att inhandla nödvändigt material till mitt nya kontor. Ett Pellysystem med hyllplan blev en enkel och smidig lösning på problem nummer ett 😊 Sedan var det ju det här med en förstärkare till routern, men det kunde också inhandlas för ett vettigt pris. Speciellt eftersom det var felmärkt på produkthyllan och jag fick därför 250 kronors rabatt eftersom de märkt fel och då jag stod på mig om priset. Därmed var ju bensinen för resan dessutom betalad 😊

Snickrat har jag ju gjort en hel del genom åren, så hyllorna vållade mig inga som helst problem. Men det här med det datorer och teknik ligger lite vid sidan om mitt kunskapsområde. Efter en del frustration kunde jag emellertid länka förstärkare och router och så långt var ju allt väl. Men sedan fick jag ingen signal på kontoret eftersom det låg utanför routerns räckvidd. Och det är ju logiskt eftersom min dator heller inte kunde ta emot signalen. Dock räckte denna in i garaget och därifrån sänder nu min förstärkare tillräckligt bra för att jag ska få signal på kontoret. Det gäller att vara om sig och kring sig om något ska hända 😊