Skördetider

Vitlök

Trots att vi enbart har hunnit in i mitten på juli månad har det blivit dags att börja skörda ute i trädgården. Sallad, smultron och jordgubbar har jag förvisso redan njutit av, likaså vinbär och gräslök. Men nu har turen kommit till vitlöken som börjat vissna ner och står redo för skörd 🙂

Nu talar jag förvisso inte om frilandsvitlöken utan den som jag drivit upp i mitt miniväxthus, Här har den stått skyddad mot väder och vind och frodats sedan i våras. Många liter vatten har de druckit, men det är mödan värt med tanke på den milda och goda smak som denna vitlök har. Den kommer att glädja mig mångfallt framöver 🙂

Men nu har det blivit skördetider och löken ska upp och den ska dessutom torkas inför vinterförvaringen. Och vem vet, jag kanske försöker mig på att få en andraskörd också. Kanske hinner jag med en sådan i mitt växthus 🙂