Månlandningen 1969

bigOriginal

Idag är det 50 år sedan människan för första gången landade på månen. Egentligen är det helt fantastiskt vad mänskligheten lyckades uträtta med dåtidens teknik. Idag kan vi väl inte påstås vara lika kreativa, i alla fall inte gemene man. De mobiltelefoner vi idag ständigt brukar ligger ju ljusår före det som forskarna hade att tillgå vi månfärderna. Och den mångdubbla kapaciteten, kraften och möjligheten använder vi numera till att bli allmänt kränkta på facebook 🙂

Som barn var jag oerhört fascinerad av denna månfärd, jag minns den som om den vore igår. Hur jag följde uppskjutningen av Apollo 11 på tv, hur man via radio rapporterade om var raketen befann sig, själva månlandningen och så givetvis tv-dramat med landningen i Stilla havet. Jag slukade allt som hade med månlandningen att göra och givetvis var det en dröm att en gång i tiden få bli astronaut 🙂

Nu har 50 år snart passerat och drömmen om att bli astronaut har kanske slocknat, men fascinationen för rymden kvarstår. Och inte bara hos mig, jag kan se den även hos mina barnbarn, De blickar drömskt upp mot stjärnorna, pekar och säger; ser du den stjärnan, morfar, dit vill jag åka 🙂

Här kan du läsa mer om Månlandningen 1969.