Jakt på förnyelse

vitt_matbord_med_ekskiva02__96474_zoom

Idag har varit en dag då jag besökt butiker för att finna ett vitt matbord till köket. Just nu är möblemanget brunt och det känns som om det är dags att byta ut det, även om det inte är direkt slitet. I grund och botten handlar det om att få ett komplement till den vita kökssoffa som pryder mitt kök. Och även om jag lever i IKEA-land så söker jag mig till andra varuhus, eller kanske ska jag säga just för att jag lever i IKEA-land. Jag har ”suttit av” femton år på möbeljätten och vet därför precis vad jag talar om. För vill jag ha kvalité på det jag köper, då är det inte IKEA jag vänder mig till 😦

På Bror Pehrssons möbler hittade jag bra stolar till ett bra pris. Lackytan var exempelvis tre gånger bättre än den som Älmhultsföretaget erbjuder på sina stolar. Detta trots att priset var i princip detsamma. Dessutom fanns det en viss snickarglädje i dessa stolar och de var inte strömlinjeformade, ritade av människor i brist på fantasi 🙂

Dessvärre var bordet inte den storlek som jag önskade och därför blev det ingen affär just idag, men jag har i alla fall hittat stolarna som jag vill ha. Jakten på ett nytt bord får helt enkelt fortsätta en annan dag 🙂