Tuff höst väntar

razer-blade-15-gallery08

För ungefär två veckor sedan lämnade jag in min arbetslaptop för reparation. Jag tänkte att det skulle ju passa bra att få den lagad under semestern och det var ju först då som jag egentligen kunde ta lite ledigt från arbetet som sådant. Då hade ju de flesta andra också semester 🙂

Under gårdagen fick jag beskedet att det skulle kosta 5 700 kronor att reparera datorn. Alltså 5 700 för att byta display på en 2,5 år gammal dator 😦

Hur är det bara möjligt? Det är ju i princip samma kostnad som att skaffa sig en ny dator. Något som reparatören också höll med om. Jag har svårt att förstå mig på det här slit-och-släng-samhället. Det är ju inte det att det är jag som betalar i det här fallet, men man är ju ändå kostnadsmedveten 😦

Nu står jag, eller egentligen min arbetsgivare inför ett val, reparera eller köp nytt. Det tar tid att få besked om detta eftersom det är semestertider. Och oavsett val så kommer det att ta tid att komma igång igen, för utan dator är jag tämligen arbetslös. En reparation tar minst en vecka, och därefter måste kanske programvaran läggas in på nytt. Ett nyinköp kostar mindre i tid, men här måste programvaran definitivt installeras, och det tar minst en vecka.

Kanske kunde man nu se det som att jag får en veckas längre semester, men dessvärre tror jag inte det blir på det viset. Min uppgift blir sannolikt att, efter arbetsgivarens beslut, tvingas jaga en sponsor för denna kostnad. Och det är ju knappast semester. Och under tiden som allt det här ska ske, så kommer mina arbetsuppdrag att växa på hög. Det blir nog en tuff start på hösten, är jag rädd för 😦