Nedlagda projekt tar tid

Nyttodjur_solros

Häromdagen hjälpte jag min granne i trädgården igen. Det var då dags att rensa bort en massa skräp som ”blivit över”. Europapall och pallkragar stod som minne över en tänkt, men bortglömd, odlingsmark. Som tur var hade projektet inte kommit längre än så, varför min insats att riva detta odlingsprojekt var tämligen liten. Men det skulle ändock göras och eftersom det denna dag var extra varmt och soligt så blev uppdraget rejält svettigt. Å andra sidan så förbättrade jag ju min solbränna rejält 🙂

Och när projektmaterialet väl var bortforslat så återstod att slå ner allt ogräs som växt upp på och runt platsen, forsla bort detta och därefter att så nytt gräs och vattna dessa gräsfrön. Det är som jag alltid har sagt inte enbart en sak som ska utföras i ett projekt, det drar alltid med sig mer. Inte för att jag har något emot att hjälpa till med saker som detta, men människor i stort tror i regel att det enbart tar fem minuter att ordna med sådant här. Men ett igångsatt och avbrutet projekt tar nästan alltid längre tid att iordningställa än ett igångsatt och avslutat projekt 🙂