Samlarobjekt

309453871_92d3ecc6-4823-44ab-ac98-b4b8aea761f2

Under sommarens regniga dagar passade jag på att försöka utöka min westernsamling. Det handlar om pocketböcker skrivna av Marshall Grover och då framför allt Bill och Ben. Mycket kan väl sägas om den här australienske författaren som egentligen lystrar till namnet Leonard Frank Meares, men skriva western, det kunde han 🙂

Totalt skrev han 746 böcker och hans böcker gavs ut i hela världen. Måhända kallas de för kiosklitteratur, men de är faktiskt precis lika välskrivna som merparten av dagens massproducerade deckare. Ärligt talat håller de en betydligt högre klass 🙂

Totalt gavs det ut 504 böcker med Bill och Ben i Sverige under åren 1962-2000. Redan som barn kom jag i beröring med böckerna genom kusiner och genom åren har jag samlat på mig en försvarlig mängd av dem. Närmare bestämt 492 stycken och givetvis har jag läst dem allesammans 🙂

Jakten på att få samlingen komplett har pågått hela livet och jag börjar väl så smått inse att det är ett ”Mission Impossible”. De blir svårare och svårare att få tag på, men än lever hoppet. Jag vet att det finns andra samlare där ute som lyckats med det och jag litar till mångt och mycket på att komma över deras dubbletter 🙂