Brist på respekt

Respect is the Key

Under gårdagen plingade det som aldrig förr i min jobbtelefon, och ännu mer i min privata sådan. Och det handlade i princip bara om arbete. Kan du fixa ditt, och kan du fixa datt. Och under normala förhållanden skulle jag inte brytt mig så mycket, men gårdagen var inte för mig normala förhållande. Det var en måndag under min semester och jag anade att det skulle bli precis såhär 😦

För mina kollegor och chefer var dagen en vanlig arbetsdag och att jag, på pappret, fortfarande har semester var det ingen som brydde sig om. Någon respekt för andra finns inte på min arbetsplats. Inte från kollegor som själva kan göra jobbet när de är på plats, likaväl som be mig att resa till min arbetsplats på min semester. Och absolut inte från mina chefer som, när jag påpekar att jag har semester, undrar när jag kommer tillbaks igen efter denna. Total avsaknad av respekt för de anställda och totalt ointresse av de anställdas arbetstider 😦

Nu har jag ju i och för sig knappast haft semester alls i sommar, men det känner de inte till ännu. Merparten av sommaren har ju inneburit oväntade arbetsuppgifter som en datorkrasch med mera. Och att då komma med alla dessa frågor och uppdrag gör mig fruktansvärt frustrerad 😦

Jag är förvisso tacksam för att ha ett arbete att gå till, men jag är ju mer eller mindre livegen med det arbete som jag har. Ett arbete är något man ska känna stolthet inför, men jag kan inte känna mig stolt inför min egen arbetssituation. Och då kan jag heller inte känna stolthet över arbetsgivaren och det som de i sin tur står för. Och jag bryr mig inte det minsta om vart det barkar för dem framöver. Det är den bistra verkligheten 😦

Annonser