Tänkandets konst

lead_2

Att rensa avlopp är väl inte det roligaste man kan göra på sin fritid, och troligtvis heller inte i arbetet, men det är en sak som man är tvungen till som fastighetsägare. Och nu har jag gjort vad jag har kunnat för att få så rena rör som möjligt i hela huset.

Det är egentligen ganska märkligt så mycket tid man har att tänka på allt möjligt när man genomför sådana här slentrianarbeten. Man hinner tänka på sitt liv, sin arbetssituation och vad som näst står på tur på dagens agenda. Vill man anstränga sig lite mer så kan man ju alltid förbereda nästa steg i hemarbetet. Och vill man inte det så står det ju givetvis var och en fritt att inte tänka alls om man inte vill. Just det senare är nog det vanligaste när man tänker efter, för det tycks ju finnas hur många människor som helst som inte tänker efter före. Om de nu tänker alls. Fast så ska man väl inte tänka, de flesta gör så gott de kan. Även med tänkandet, tänker jag.