Gåfotbollen växer och växer

Gåfotbollsgänget Ljungby, januari 2020

Varje vecka kommer nya rapporter om hur Gåfotbollen växer och växer över hela Sverige. Det är fantastiskt roligt att se att fler och fler hittar ett socialt kontaktnät, där såväl motion som vänskap utvecklas och frodas. I ett allt kallare samhällsklimat är detta sociala kontaktnät oerhört viktigt för alla och envar. Samhället blir inte bara frostigare och tuffare för den enskilda individen, egoismen är därtill en ständigt växande vandrare bredvid oss på livets stig.

Till glädje för alla Gåfotbollsspelare har vintern varit mild så här långt och det har gett möjlighet för utövarna att bedriva sin verksamhet utomhus. Det passar de som har tillgång till konstgräsanläggningar, i andra fall har deltagarna fått krypa in i hallar. Och då spelar förvisso inte vädrets makter mindre roll. Men det sistnämnda fallet kostar givetvis utövarna en hel del, hyran ska ju betalas. Och i dagens Sverige får alltför många räkna på den enskilda kronan 😦