Ännu en lögn från överheten

photo

Under andra världskriget lovade vår statsminister det svenska folket att Sveriges beredskap var god. Det var emellertid en ren lögn har det visat sig. Sverige var långt ifrån rustat att stå emot en främmande makt och det handlade om mer tur än skicklighet att vi inte blev indragna i kriget.

Nyligen har våra ledare i det här landet gjort om bravaden, de har gått ut med informationen om att Sveriges beredskap inför Coronoviruset är god. Ännu en lögn som kastas ut för att inte avslöja att de styrande i själva stått handfallna, trots att de haft gott om tid på sig.

För att neka svenska medborgare, som återvänder från semesterresor och känner sig dåliga, vård på flygplatser och på närmaste gränssjukhus är inte att vara förberedd. Det är ren idioti. Att istället hänvisa dem till deras lokala sjukvårdsinrättning är istället att bjuda in smittan i landet.

Den sjuke besöker givetvis matställen och affärer, då det inte finns mat hemma efter en längre semester, det säger sig själv. Och där har de sedan spridit smittan vidare, det krävs inte nobelpriset av något slag för att räkna ut detta. Men tydligen är detta fullständigt främmande för våra styrande i det här landet. Det är betydligt lättare att sprida en lögn än att agera med ansvar.

Att situationen som sådan inte är lätt, det är en sak och till och med förståelig. Situationen med Coronaviruset är svårhanterad. Men säg då istället som det är, erkänn att det är problem och att vi har svårt att hantera situationen. Ljug inte det svenska folket rakt upp i ansiktet och påstå att beredskapen är god. Erkänn för en gångs skull att Sverige inte är bäst i världen på allt.

Vi har oerhört mycket att lära av andra länder, men så länge det svenska kynnet hellre vill ha lögner än fakta så kommer man tydligen undan med allt i landet Brunsås. Man till och med hyllas för hyckleriet 😦