Bland änglar och demoner

90294350_1516106458540211_4394615339040636928_n

Så har ännu en vecka fortlöpt och i vårt fosterland har paniken för Coronaviruset spridit sig som en löpeld. Myndigheterna står handfallna och det som bedyras ena dagen bryts dagen efter. Det är inte att undra på att den vanliga människan får panik, våra ledare och myndigheter är ju precis lika panikslagna. Skolor som absolut inte ska stängas ena dagen stängs dagen efter. Till och med förskolor som absolut inte fick stängas, kan nu behövas stänga ner om riksdagen så beslutar ☹

Och återigen handlar det om att inte kunna blicka ut över horisonten, att se och lära vad andra länder har gjort. Och att sedan göra det i god tid. Varför kan inte besluthavarna i Sverige lära av andra? Varför tror vi alltid att vi är störst, bäst och vackrast? Varför måste vi göra allt på vårat sätt och uppfinna hjulet två gånger?

Under tiden som våra makthavare slår sig för bröstet och tror att det hjälper att synas mycket i TV, panikhandlar människor i affärer och länsar hyllorna. Med påföljd att andra blir utan varor. Solidaritet som det pratas så vackert om finns inte, inte i Sverige våren 2020. Istället är det egoismen som råder och regerar.

Som tur är, så är emellertid inte alla människor hyenor. Det finns också goda sådana, problemet är bara att de så sällan syns och hörs. Men från min lilla by vill jag ge ett strålande exempel på goda människor. Vår lilla affär har beslutat att under vardagar öppna butiken en timme tidigare än vanligt och då endast för de människor som befinner sig i riskgruppen för Coronaviruset. Under denna timme är butiken deras, och bara deras, och de kan göra sina inköp innan butiken officiellt öppnar.

Det här tycker jag är ett strålande exempel på humanitet och människokärlek. Det här är ett exempel på äkta välvilja mot sin nästa. Det här gör mig stolt över min hemby och dess handlare 😊