Glöm inte omvärlden

 

c_660144-l_3-k_imagepuff

Våra medier rapporterar om och om igen om hur fruktansvärt Coronaviruset slår mot den svenska ekonomin. Om hur många företag som går omkull och om hur många personer som blir arbetslösa. Och det är givetvis en personlig tragedi för såväl företagare som arbetare och deras familjer. Det är sådant som man inte önskar någon.

Men vad medier överlag tycks glömma att nämna är att Sverige är långt ifrån ensamma om detta. Hela Europa och världen har precis samma problem som vi i Sverige har, och dessutom betydligt värre. Vi är, hittills, förskonade från utegångsförbud och isolering i hemmet. De flesta av oss kan, än så länge, gå till ett arbete, vi kan gå och handla, vi kan vara ute i vårsolen.

Det svenska kynnet gnäller alldeles för mycket, det är alltid vi som drabbas värst, det är alltid oss det är mest synd om. Varför inte lyfta blicken och se på våra medmänniskor utanför det här landets gränser. Kanske Italien, Spanien eller Frankrike. Ska vi byta med dem? Är det ett bra val? Har de det så mycket bättre än vi?

Medierna får inte vara så enkelriktade och enspåriga. Ska det gnällas, så jämför med hur andra har det. Var objektiva och se sanningen i vitögat. Ge det svenska folket sanningen, sanningen och inget annat än sanningen. Och gör det utan att vara sensationslysten och rubrikkåt.

Våra medier rapporterar om och om igen om hur fruktansvärt Coronaviruset slår mot den svenska ekonomin. Om hur många företag som går omkull och om hur många personer som blir arbetslösa. Och det är givetvis en personlig tragedi för såväl företagare som arbetare och deras familjer. Det är sådant som man inte önskar någon.

Men vad medier överlag tycks glömma att nämna är att Sverige är långt ifrån ensamma om detta. Hela Europa och världen har precis samma problem som vi i Sverige har, och dessutom betydligt värre. Vi är, hittills, förskonade från utegångsförbud och isolering i hemmet. De flesta av oss kan, än så länge, gå till ett arbete, vi kan gå och handla, vi kan vara ute i vårsolen.

Det svenska kynnet gnäller alldeles för mycket, det är alltid vi som drabbas värst, det är alltid oss det är mest synd om. Varför inte lyfta blicken och se på våra medmänniskor utanför det här landets gränser. Kanske Italien, Spanien eller Frankrike. Ska vi byta med dem? Är det ett bra val? Har de det så mycket bättre än vi?

Medierna får inte vara så enkelriktade och enspåriga. Ska det gnällas, så jämför med hur andra har det. Var objektiva och se sanningen i vitögat. Ge det svenska folket sanningen, sanningen och inget annat än sanningen. Och gör det utan att vara så jäkla sensationslysten och rubrikkåt.