Konsten att rädda ansiktet

Olof_Palme_Memorial_Plaque

Häromdagen skulle sanningen äntligen uppdagas, korten skulle läggas på bordet och Palmes mördare skulle fastställas. Hur det blev med den saken vet vi ju alla idag. Det blev ännu en flopp och i ren desperation utpekas en avliden man som trolig gärningsman.

Palmegruppen, och då framför allt chefsåklagare Krister Petersson, slog på stora trumman tidigt och pratade vitt och brett om att man hade saken klar för sig och att mordet på statsminister Olof Palme äntligen var löst. Besked skulle komma inom kort lovades det. Men det handlade i vanlig ordning om mycket snack och lite verkstad 😦

Istället kan konstateras att man än en gång har misslyckats fullständigt och man räddar ansiktet på sig själva genom att på svaga indicier anklagar någon som inte längre kan försvara sig. Oerhört pinsamt och oerhört oseriöst. Och finns det någon enda människa som tror på det som den här gruppens presenterar, ja då bevisar det endast att den personen än en gång vill bli lurad av den svenska staten 😦