Bror Duktig skämmer bara ut sig

Carl von Linné

Ibland undrar jag hur det står till med det svenska sinnet och förståndet. Nu har det påbörjats en namninsamling för att få bort statyer på Carl von Linné, eftersom något ljushuvud vill ha revolution även i det här landet. Det finns till och med journalister som letar efter rasistiska inslag hos denne världsberömde vetenskapsman för att på kvällstidningarna sidor gör en höna av en fjäder.

Carl von Linné är sannolikt vår främste vetenskapsman genom tiderna och han klassifierade under sin levnad alla jordens kända varelser, inklusive människan. Men ingenstans kan man hitta några rasistiska inslag i hans verk och dessa wanna-bees till journalister försöker då underförstått att göra honom till rasist då hans samtid till viss del var befolkad av så kallade rasister.

Bevare oss väl för den aldrig sinande svenska dumheten ☹