Social distans på bilparkeringen

Har ni tänkt på hur oerhört personliga alla människor helt enkelt måste vara? Jag menar då inte den närmaste vänskapskretsen, jag menar fullständiga främlingar som uppenbarligen inte har den minst tanke på att kunna hålla sig på sin kant utan måste trängas så mycket det bara är möjligt om de får en chans till det.

Ett utmärkt exempel på detta är alla våra bilparkeringar. Om du parkerar din bil helt och hållet en bra bit från alla övriga bilar, så får du kanske 20-30 tomma parkeringsplatser runt omkring dig. Där tycker du att du står alldeles härligt för dig själv och allting är frid och fröjd. Men du hinner ta mig tusan inte öppna din bildörr förrän ytterligare en bil har parkerat precis bredvid din. Och ofta så nära att de riskerar att slå upp bildörren i din bil. Vad är det för fel på människorna? De har 20-30 parkeringsrutor att välja på, men de måste ta precis den som är intill din bil. Och så flinar och nickar de glatt åt dig när de hastar iväg för att göra sina viktiga inköp. Vad är det egentligen för fel på mänskligheten?