Skott i foten

Hörde på nyheterna att folk köper allt mindre plastpåsar till sina inhandlade varor i affärerna. Men istället har försäljningen av plastpåsar på rulle ökat rejält. Vilket inte borde förvåna våra politiker som har en uppenbar förmåga att ständigt skjuta sig i foten.

Det här med plastpåseskatten var ju dömt att misslyckas, men våra politiker trodde väl att människorna i det här landet var så naiva att de skulle gå på det. Ett politiskt beslut får aldrig klubbas igenom om man inte har, så att säga, kött på benen. Och så var uppenbarligen inte fallet med dem här skatten.

Våra matproducenter använder fortfarande lika mycket plast som innan, de har aldrig haft en tanke på att ställa om. Gemene man fattade snabbt att det blir billigast att köpa plastpåse på rulle för att plocka hem sina varor i. Varför var man tvungen att hasta iväg med en sådan skatt? Varför inte se över hela plastens användningsområde först? Eller var det återigen lilla, näst intill obetydliga, miljöpartiet som skulle ha igenom detta krav för att inte stå och tjura i ett hörn i vanlig ordning? Men man måste väl vara politiker för att inte förstå inkompetensen bakom ett så barnsligt och ogenomtänkt beslut.