Tack för showen

Det var med bestörtning jag igår fick beskedet att Diego Armando Maradona gått ur tiden vid en ålder av 60 år. Att lämna den här världen vid endast 60 års ålder är alldeles för tidigt för alla människor som tvingas ut på sin sista resa.

Den nya generationen känner kanske inte till denna argentinske nationalidol, men för oss lite äldre går det inte att förneka att han är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Personligen har jag alltid rankat Pelé allra högst, men Maradona var en självklar tvåa på min lista. Ärligt talat så finns det inte någon som kommer i närheten av den här duon. Det de uträttade på en fotbollsplan är dagens fotbollsspelare inte i närheten av.

Kanske någon anser att Messi skulle kunna göra det, men jag håller inte med. Messi är en fantastisk fotbollsspelare och enligt mig dagens bästa aktiva spelare. Sedan har vi Ronaldo, men han kommer inte upp i Messis klass och några svenska utmanare hamnar definitivt inte på listan bland de bättre. Möjligtvis Ronnie Hellström…

Däremot ska medges att Tyskland haft några fantastiska fotbollsspelare genom åren. Jag tänker då på Frans Beckenbauer, Gert Muller med flera. Och så har vi ju holländaren Johan Cruyff. ..

Ändock anser jag att Maradona ohotat var en av de två största i fotbollsvärlden. Tack för alla shower du gav oss…