Fotbollskoll på Ljungby IF

Såhär, i frimånadens slutskede, fortsätter vi att gå in på de lokala fotbollslagens sociala medier för att hämta in uppgifter om vad som händer och sker inför fotbollssäsongen 2021. Idag tittar vi på vad Ljungby IF, skriver om sina spelarförändringar. Laget huserar i division 3 och all text som följer nedan är hämtad från deras hemsida.

Vi påbörjar lagbygget inför 2021 med att få en viktig pusselbit. Jonathan Da Silva, på plats. ”Jonny” är en mittback som under 2020 i högsta grad bidrog till att vi släppte in extremt få mål förra säsongen.. Jonny har rutin och erfarenhet som är ovärderderlig i ett lag och han har en inställning som verkligen står för LIF:s ledord Hjärta, Stolthet, Tradition. En tuff spelare med attityd som går in 100% på både träning och match, och är en spelare som motståndare inte vill möta. En av hans stora styrkor är hans huvudspel där han med sin spänst och attityd vinner de flesta höjddueller. Jonny är en spelare i stommen från förra året som betyder mycket i det nya lagbygget inför 2021.

En spelare som alltid är positiv och alltid gör ett 100% jobb på och utanför plan, är nu klar för 2021. Det var ingen tvekan att Dino Obradovac skulle fortsätta, och såg moderklubben Ljungby IF som ett självklart val. Dino som är utbildad spelare med stor erfarenhet trots sin låga ålder, och bidrar bl.a. med bra intensitet, bra bollkänsla och är en bra passningsspelare. Dino är en spelare som kan användas på många olika positioner, men central mittfältare är nog hans bästa position. Vi ser att Dino kan få en nytändning med ny tränare och vi ser att Dino absolut kan vara med och slåss om en plats 2021. Dino ger också rätt signaler i truppen och är viktig för laget.

En av seriens bästa mittfältare är klar för 2021! Ivan Ndiike är en av våra riktiga lirare som med en fantastisk teknik, bra passningsspel och bra skott är en stor tillgång för Ljungby IF. Är trots sin storlek dessutom en tuff lirare som inte stiger undan i närkamper. Ivans spel kommer att passa bra in den nya tränarens spelfilosofi med mycket passningsspel och bollflytt, och vi ser att Ivan kommer att lyfta ytterligare en nivå under nästa år. Ivan är en härlig person som är omtyckt av alla och finns alltid på plats på träning och match med ett härligt leende.

En av våra stora talanger är klar för 2021. Isaac Cederlund har allt som en modern forward skall ha. Stark, spänstig, bra skott och snabb.  2021 ser vi som året då allt kan falla på plats för Isaac, och att han tar ett steg till i sin fotbollsutveckling utveckling, och på allvar konkurrera om en forwardsplats i vårt A-lag.  Isaac med ett stort LIF-hjärta kommer att överraska många försvar nästa år och vi ser fram mot att se honom under 2021.

Armend isufi, En kille som gör ett stort jobb i det tysta. Han har sedan han kom till LIF visat en härlig vilja att utvecklas som fotbollsspelare. En ödmjuk kanonkille som fick göra debut i Div 3 under året, och hade säkert fått mer chanser om det varit en ordinarie säsong. Armend är stark, snabb och härlig fighting spirit, har utvecklat sin bolltouch, passningsspel, och kommer med säkerhet att utvecklas ännu mer under 2021.  Gör alltid jobbet med ett leende på läpparna.

Sven Holst, en av många fantastiska ungdomar i Ljungby IF. Född 2004 men har redan varit i A-truppen ett tag, och kommer att bli en spelare att tala om under lång tid framöver. En försvarsspelare som har en härlig vinnarskalle , och som spelar ett moget försvarsspel trots sin låga ålder. Snabb, bra blick för spelet, bra passningsspelare och många överraskas av hans tuffhet i närkamperna. Är alltid på träningar och kör dessutom extra pass, och det ger och kommer att ge fortsatta resultat i hans karriär. Sven har alla möjligheter att ta en plats i A-laget under säsongen. En lugn och seriös person som passar perfekt i vårt lagbygge inte bara 2021 utan även flera år framöver.

Vi har glädjen att presentera ett spännande nyförvärv till vår A-trupp. Pontus Svensson född 2001, har vi följt under några år och nu är han klar för Ljungby IF. Kommer närmast ifrån Markaryds IF, men förra året representerade han också Hässleholm. Pontus har en gedigen fotbollsutbildning via fotbollsgymnasium i Värnamo där han också ingick i IFK Värnamos Ungdomsakademi. En mycket lovande ung mittback med bra fysik, teknik och snabbhet. Pontus passar perfekt in i vårt noga planerat lagbygge, med hungriga spelare som vill mycket med sin fotboll, och vi ser fram mot att vara en del av Pontus fotbollsutveckling. En ödmjuk och seriös kille vid sidan om planen.

Vi är glada för att ”Abbe” är klar för en satsning 2021. Abdi Nuur Abdulahi kom till Ljungby IF inför säsongen 2020, och är en uppskattad person i gänget. Alla har respekt för Abbe och han tillför oerhört mycket i laget som en seriös och ödmjuk person på alla plan. Fick inte chansen att visa vad han kan eftersom han under året drogs med en envis skada, och vi vill verkligen ge Abbe chansen att visa vad han kan göra på en fotbollsplan. En central mittfältare med bra teknik, spelförståelse och placeringsförmåga. Spelar ett enkelt och tufft spel. En erfaren spelare i vår unga trupp.

Vi är glada för att Simon Eden är klar för 2021. Simon blev uppflyttad i A-truppen 2020, och gjorde framsteg under året, trots en konstig säsong med begränsat matchande. Simon som har en bra teknik och bollkontroll, kompletterat med en bra speed. Kan under ledning av ny tränare få den utbildning som krävs för att ta nästa steg i sin utveckling på fotbollsplan. Simon har en härlig inställning och är alltid på plats för att göra jobbet.

Vi vill presentera Alexander Culibrk född 2001 som är en av våra egna produkter med stor potential. Har en teknik, speed och vänsterfot utöver det vanliga. Har gjort A-lagsmatcher under senaste åren, och under 2020 har han visat att han är en spelare för framtidens LIF. Härligt att se Alexander i LIF 2021, som passar perfekt i den nya tränarens spelsätt med mycket hastighet, spel och rörelse. En av våra fantastiska ungdomar.