Fotbollskoll på Lagans AIK

Vi fortsätter vår serie om att gå in på de lokala fotbollslagens sociala medier för att hämta in uppgifter om vad som händer och sker inför fotbollssäsongen 2021. Vi tittar idag på Lagans AIK och vad de skriver om sina spelarförändringar. Laget huserar i division 4 och all text som följer nedan är hämtad från deras facebooksida.

LAIK:s mittfältsmotor kör vidare 2021. Vår starka mittfältsmotor Albin Nyberg är klar för spel under 2021. Albin är en av våra stöttepelare på innermittfältet och nu är vi extremt nöjda med att han kör vidare med oss i 4:an ett år till. Albin är taggad att se till att vi gör en kanon säsong och kan vara med att kriga i toppen av serien. Albin är ju en egen produkt som verkligen gör framsteg varje säsong och nu hoppas vi på en skadefri försäsong för Albin så kommer han att bli en viktig länk i lagbygget 2021.

Skyttekungen kör på 2021. Vår skyttekung William Svensson kör på nästa år och skall visa vägen mot en bra placering i 4:an 2021. William som haft målsinne sedan unga år har de senaste åren utvecklats till att ofta tillhöra toppen av skytteligorna när serierna skall summeras. För några år sedan huserade ofta William på mittfältet som bollvinnare men ar de senaste åren ofta fått spela i anfallet som en target spelare, då han har stor bollkontroll och samtidigt stor känsla för var målet är beläget.  Under Corona säsongen 2020 krutade William i 8 mål på 11 matcher vilket placerade honom på 2a plats i skytteligan för div 3, där bara Marcus Ekenberg i Sölvesborg mäktade med fler mål. William ger med sin rutin och erfarenhet stabilitet till lagbygget 2021.

Rasmus Ståhl kör på 2021. Rasmus Ståhl kommer att köra på i LAIK under 2021 och vi är mycket nöjda med att de ambitiöse och utvecklingsbara Rasmus skall se till att vi tar oss igenom en bra säsong. Rasmus kom i våras från IFK Värnamos akademi till oss och har under säsongen huserat på höger backen eller höger yttermittfält. Nu ser vi fram emot att Rasmus fortsätter att utvecklas under försäsongen och att han kan konkurrera om en startplats fram på våren i A-laget.

Oskar Andersson fortsätter med full satsning 2021. Sportgruppen har det stora nöjet att presentera att Oskar Andersson kör på även 2021 i LAIK dressen. Oskar har under de två åren han varit i klubben tagit ett stort ansvar och då speciellt under 2019 då han var tongivande med ett bra back spel på högerkanten. Under säsongen 2020 har han fått lite av planeringen spolierad pga skada, men kommer nu att förhoppningsvis få en bra försäsong och vara med att kriga om en plats i startelvan

Morgan Ström förlänger inför 2021. Försvarsgeneralen och lagkaptenen Morgan Ström förlänger sitt kontrakt och skall leda styrkorna inför säsongen i div 4 under 2021. Morgan har under de senaste åren stått för en stabilitet och styrka i mittförsvaret, därför är det extra glädjande att Morgan fortsätter satsningen mot toppen.  Morgan har ju mycket rutin att falla tillbaka på och det ihop med en tuff vinnarskalle gör honom till en mycket bra lagspelare och lagkapten.

Mittfältsgeneralen förlänger. Adnan ”Ado” Velic satsar på 2021 i Lagans AIK för att behålla sin position som mittfältgeneral Ado tillför mycket på mittfältet med sin rutin och styrka.  Det tillsammans med två känsliga fötter gör att han är ett svårforcerat hinder på vårt mittfält och samtidigt är Ado bra på att vinna boll på mittplan för att vända spelet. Nu kör Ado på inför 2021 med full styrka för att dominera vår väg mot toppen av 4:an där vi vill vara med och kriga om ett återtåg till 3:an, så vi får visa vad vi kan i 3:an en hel säsong.

Hannes Törnqvist förlänger inför 2021. LAIK har klart med att Hannes Törnqvist satsar på i LAIK dressen under 2021 också. Hannes har under förra året varit en av de spelarna som utvecklats mest i truppen och han gick från klarhet till klarhet under 2020, även om det var ett pandemi-år. Hannes har varit med i truppen under många matcher och gjorde några mycket bra inhopp där han kom in och vände matchbilden i några matcher med sin härliga och orädda inställning som han vann många dueller med. Det kryddat med en bra speluppfattning gör att Hannes kommer att ta nya viktiga kliv i sin utveckling under 2021.

Viktor ”02” Svensson kör på 2021. Viktor har under första året i LAIK hoppat från spel i div 6 till att vara med i truppen 9 av årets 11 matcher och det måste ses som en mycket bra insats, då han startat i 2 och hoppat in i de övriga 7 matcherna. Därför är det roligt att Viktor satsar på ett år till i LAIK tröjan och skall visa framfötterna ytterligare under 2021 och Rickards träning. Viktor spelar mest i backlinjen där han har stora fördelar som innerback med sitt hängivna och bestämda spel. Nu hoppas vi att Viktor kommer att ta chansen och träna på hårt och befästa sin plats i truppen.

Linus Törn klar för vidaresatsning 2021. Linus kör vidare med hårdsatsning inför 2021 i LAIK tröjan. Linus har under säsongen gjort framsteg och varit med lite i div 3 luften samtidigt som han dragit ett stort lass i U-laget där han visat sig som en notorisk målskytt. Linus är tung att möta i straffområdet och med ytterligare en bra försäsong kommer han att ta steg mot en A-lagsplats med den tuffheten och ett kanon skott som ofta ställer till det för motståndarnas målvakter.  Linus fungerar som en target men är inte heller främmande för att vinna boll på motståndarnas planhalva.

Neo Carlström klar för spel 2021. Neo är en egen produkt som ständigt gjort framsteg under Rickard träning och har spelat ett bra mittfältspel i U-laget under 2020 samtidigt som han hoppat in och kännt på div 3 spel i A-laget. Tyvärr fick han en del av säsongen 2020 förstörd pga skada, men nu satsar han allt inför säsongen 2021 Neo är som nämnts en slitvarg på mittfältet och är jobbig att möta, då han har en vilja av stål och samtidigt bra speed med bollen. Roligt att Neo ger fotbollen och LAIK ytterligare ett år då han skall kämpa om en plats i startelvan.

Axel Lööv klar för 2021 satsningen. Axel kom till LAIK inför säsongen 2020 och kör vidare under Rickards träning. Axel har spelat ett moget och stabilt spel under 2021 även om det inte blivit så många matcher pga Coronan. Han spelar både på mittfält och i backlinjen med fördel,  då han är noga med bollen och vill gärna få det bra. Under 2021 skall Axel ytterligare visa framfötterna och ta nya steg i utvecklingen och vara med och kämpa om en A-trupps plats.

Vi har nöjet att presentera att Mattis Olsson kör på ett år till med herrlaget. Mattis är en egen produkt som jobbat sig igenom pojklagen till att förra året stiga på i herrtruppen med full kraft. Han har tillhört stommen i U-laget och tagit stora kliv framåt med sin fotboll under 2020. Mattis spelar helst på ytterkant där han med sin speed och oräddhet ofta kommer fram och kan leverera många snygga farliga inlägg om han inte själv går på mål. Nu hoppas och tror vi att han kommer att ta nya steg under Rickards träning för att etablera sig i herrlaget där han har många fina år framför sig.

Max Björnqvist kör på och kommer att satsa på fotbollen i LAIK även under 2021. Max är en egen produkt som gått igenom pojklagen och de senaste åren tillhört herrtruppen där han gör ett stabilt jobb som back.  Max har också en härlig inställning till träning och spelar ett stabilt backspel där han oftast håller till på högerkanten. Där är han jobbig at ta sig förbi då han aldrig viker ner sig. Härligt att Max kör på även 2021.

Sebastian Blomberg återvänder till LAIK. Sebastian Blomberg har beslutat sig för att satsa på Lagans AIK under nästa säsong och återvänder från Angelstad. Sebastian är fostrad i LAIK och nu återkommer han för att ge div 4 chansen att få se hans hårda inställning och målfarlighet.  Sebastian gjorde under 2020 8 mål i Angelstad vilket var mer än hälften av de mål som Angelstad gjorde, samtidigt deltog inte Sebastian i alla matcherna då han tränade hockey i Diö för att ta en plats där. Men som vi alla vet har ju inte hockey säsongen blivit som vi tänkt oss och nu är Sebastian fullt motiverad på att ge allt för att visa div 4 hur skarp han är. Som det framgått ovan gillar Sebastian att hålla till i anfallet, antingen som anfallare eller mittfältsjagare. Roligt att Sebastian återvänder och vi ser fram emot en spännande säsong i div 4, Välkommen tillbaka.

Simon Fonander ger säsongen 2021 ny chans. Simon som återvände till LAIK inför förra säsongen fick en stor del av säsongen 2020 förstörd av skada. Nu har Simon bestämt sig för att göra en ny ansats inför säsongen 2021 och hoppas på att det skall hålla hela året. I försäsongen inför 2020 gjorde Simon stora framsteg på mittfältet och hade några bra träningsmatcher innan en skada satte stopp för säsongen.

.Lukas Olsson fortsätter att satsa på fotbollen även 2021 och det kommer att betyda mycket för laget med en så hängiven spelar som alltid ger allt och presterar på topp. Lukas har varit LAIK trogen hela sin fotbollskarriär och har under de senaste säsongerna varit en stöttepelare på vänsterkanten där han både levererar som vänsterback eller vänsterbreddare. Med sin känsliga vänsterfot har han ställt till det i många backlinjer med sina precisa pass till medspelare samtidigt som han i defensiven är mycket placerings – och brytningssäker.Härligt att Lukas kör på med full fart in i 2021 säsongen

Lagans AIK har nöjet att presentera Karl Lööv som ny spelare i truppen inför 2020. Karl är en lovande målvakt som vi haft ögonen på någon säsong och nu har han bestämt sig för att satsa på spel i LAIK 2021. Karl har bra aktion i målet och det kommer att finnas stora möjligheter för Karl att utveckla sitt målvaktspel i LAIK under kommande säsonger. Välkommen till gänget önskar ledarstaben och sportgruppen.