Tramsig sommartid

På lördag natt ska klockan skruvas framåt en timme och så kallad sommartid ska gälla. Det har mänsklighetens mest förtroendefulla personer beslutat i Bryssel. Sedan 1996 har EU nämligen gemensam sommartid. För alla EU-länder gäller den från sista söndagen i mars till den sista söndagen i oktober.

En typisk skrivbordsprodukt som enbart visar att mänskligheten tror sig kunna kontrollera allt. Men då borde väl dessa lesserwissers kunna tillsätta en kommitté som förhandlar en sommartid även för daggen? Eller en kommitté som kan tala om för korna att mjölkningen är framflyttad en timme från och med den sista helgen i mars?

I en omfattande webbundersökning som EU-kommissionen själva gjort svarade 80 procent att de vill slippa tidsomställningen. Ett bevis så gott som något på att folk överlag är smartare än de som satts att styra över denna skrivbordsprodukt. Det finns klara tendenser och tecken, till och med från EU själva, på att vi framöver slipper detta trams.