Kostchef förbjuder läsk

I den lilla sovjetrepubliken Sverige beslutade Gislaveds kommun att det från och med den 1 maj skulle slutas att servera läsk till de boende på kommunens äldreboenden. Detta för de äldres hälsa enligt kommunens kostchef Eva Kullenberg.

Ett beslut som utlöste ett ramaskri bland såväl boende som folk i allmänhet. En handlare från Eksjö beslutade sig därför att köra ut 480 liter läsk till två av äldreboendena i kommunen, ett tilltag som absolut inte uppskattades av Gislaveds kommun och som uppgav att läsken skulle förpassas till soptippen.

Ett flertal personer polisanmälde då kommunen för tilltaget och sedan var bollen i rullning. Forskare gav sig in i leken och ställde sig på de äldres sida, blodet svallade hos de flesta. Så plötsligt backade kommunen, läsken ”hittades” som var körd till soptippen och den kom äldreboendena tillgodo.

Men att det ska behöva vara på detta sätt är ju helt absurt. En liten sketen tjänsteman utnyttjar sin position och tar ifrån de äldre ett av få glädjeämnen på ålderns höst. Sådana människor får absolut inte befinna sig i en beslutsorganisation, de ska väck så det ryker om det ☹