Media har somnat

Det har stått förvånansvärt lite i media om hur Sverige ska hantera Zlatans frånvaro under Europamästerskapet i sommar. Inför hans comeback utlovades ju guld och gröna skogar av vår mediakår, även om några, precis som jag, var skeptiska till detta.

Att plocka in en spelare som Zlatan innebär ju att lagets spelidé förändras och att själva grundidéerna i spelupplägget måste förändras. Något som givetvis tar tid och som kräver tålamod. Nu lyckades ju Sverige vinna de två första VM-kvalsmatcherna med Zlatan i laget, även om det var mot blåbärsnationer och om spelet lämnade oerhört mycket att önska.

Och nu ska man alltså backa bandet, gå tillbaka i tiden före det att Zlatan skrikit sig till en plats i laget, och hitta den gamla vägvinnande spelstilen igen. Men tiden hastar och frågan är om de hinner ställa om igen. Det krävs inte bara tålamod och tid, det krävs dessutom ett bra ledarskap för att motivera. Vi får väl hoppas att Janne Andersson kan visa upp ett bättre lagarbete än det han personligen visade upp i gårdagens avsnitt av ”Anders knackar på”. För det var ju inte det bästa 😊