Vad är VAR egentligen värt?

Får väl erkänna att det trots allt blivit en hel del tittande på EM i fotboll och den fotbollsfest som det ändå är. Flera lag tjusar, inte bara Italien som jag tidigare nämnt. Den största förtjusningen för min del är som vanligt Danmark som reste sig som fågel Felix ur askan häromdagen, precis som Tyskland gjorde mot Portugal. Totalfotboll är helt enkelt min grej 😊

Däremot anser jag att när VAR kom till domarnas hjälp för några år sedan så var det en god hjälp för huvuddomaren. Idag tycker jag emellertid att det har blivit alldeles uppåt väggarna eftersom det ibland frias och ibland döms, allt efter behag för de ”överdomare” som granskar bilderna.

Exempelvis fick Ryssland häromdagen en straff efter filmning som VAR godkände. Och i Sveriges match mot Slovakien berövades slovakerna en solklar straff för hands på en svensk i slutminuterna. Trots VAR-bedömning. Bedömningen är således högst osäker och minst sagt bristfällig. Som brukligt är när alltför många ska vara med och bestämma ☹