Bestraffa fotbollsvåldet

Under gårdagen tog till stor del fotbolls-EM slut för min del. Det var nämligen då som Tyskland fick respass ur turneringen efter en dålig insats mot England. Slutresultatet skrevs till 2-0 i brittisk favör i en tråkig tillställning. Låt vara att jag, såsom flera experter på plats, ansåg att England borde haft två röda kort under matchen och således enbart tvingats spela med nio spelare. Det första dessutom under matchens inledning. Men, som jag varit inne på tidigare, det här med VAR är rena lotteriet ☹

Ett annat lag som fick respass under gårdagen var Sverige som inte lyckades tråka sig vidare mot ett lika tråkigt Ukraina. Även här användes VAR och den här gången användes det på rätt sätt och en svensk spelare fick lämna planen efter ett rött kort. Ett riktigt beslut, men det gläder väl knappast den skadade spelaren som drabbades av den brutalt fula sparken mot hans knä.

Även om svensken säger att det inte var meningen så måste det bli ett slut på det här fula spelet som trasar sönder människor och deras kroppar. En, enligt mig, bra lösning vore att stänga av den spelare som skadat en annan så här illa, under lika lång tid som den skadade spelaren behöver för att komma tillbaks igen. Tar det sex månader för den skadade spelaren att återhämta sig till fullo, så är den fult spelande spelaren avstängd från fotboll lika länge. Blir den skadade spelaren aldrig helt återställd, ja då spelar inte heller den fult spelande spelaren fotboll mer heller.

Hårt, javisst. Rättvist, javisst. Men på detta sätt får vi fram lirare som kan och vågar göra saker där ute på planen utan att riskera att bli fotbollsinvalider. Och vi slipper råbusar som inte har på en fotbollsplan att göra.