Seger för fotbollen

Så var EM i fotboll över för den här gången och ordningen på något sätt återställd, då en av de ”stora” nationerna fick celebrera som Europamästare.

Jag har inte skrivit så mycket om EM egentligen, men jag hade ett inlägg efter att ha sett öppningsmatchen Italien mot Turkiet. Jag skrev då att jag fått en ny favorit i ett helt nytt Italien som börjat spela offensiv fotboll efter många år med en mycket defensiv trend. Nu kom också resultatet av detta och ärligt talat var det rätt lag som blev Europamästare. De var inte bara bäst, de var också ett av de roligaste lagen att titta på. Enda utmanaren på den senare fronten var Danmark, vilka dessvärre inte räckte hela vägen. Men att den underbara försvararen, nestorn och lagkapten Chiellini motta EM-bucklan var en seger för den offensiva fotbollens framtid 😊