OS är numera bara för de rika

Under helgen har det säkert blivit en hel del TV-tittande för de som är intresserade av de Olympiska Spelen. Själv tillhör jag absolut de som gillar OS, men naiv som jag var så trodde jag att alla skulle kunna se det på sina TV-apparater. Men själv har jag inte haft möjlighet att se en enda minut av det, jag saknar ju rätt kanaler 😦

Det här klarar jag mig givetvis utan, men det är tråkigt att inte kunna se för att man inte har rätt storlek på sin plånbok. Personligen så har jag mycket annat att göra, men det är ändå retligt att få se åtminstone lite grann. Och det stör mig att det inte är alla förunnat att få se detta arrangemang som endast hålls vart fjärde år. Att bara de besuttna ska kunna få njuta av idrott och att detta först och främst beror på gnidighet 😦

När rättigheterna att få sända OS, och för övrigt alla stora idrottsevenemang, läggs ut så krävs det enorma summor för att kunna köpa in sig i evenemanget. Det här är pengar som givetvis sedan tas ut av tittarna, för de stora TV-bolagen sysslar ju inte direkt med välgörenhet. Det är alltid tittaren som får betala i slutänden 😦

Jag anser att det skulle finnas ett tak för arrangörerna att ta ut. Och detta tak skulle ligga på en sådan nivå att alla bolag skulle ha möjlighet att betala detta. Då skulle alla få tillgång att få se evenemangen. Det är viktigt för ungdomar att få se, och inspireras, av idrott. Inte att de ska få lära sig att det viktigaste i livet är att tjäna stora pengar och hålla människor utanför idrottsgemenskapen ☹