Heldagsjobb

Att ha en Ligusterhäck runt hela tomten kan vara väldigt trevligt. Speciellt om man har planterat den själv genom att bara ta sticklingar från en uppvuxen häck, stoppa dem i jorden och se tiden an. Det var i alla fall så som jag gjorde och det har visat sig fungera alldeles utmärkt om man bara har tålamod.

Men helt underhållsfritt är det ju förstås inte. En gång om året ska den klippas och eftersom den sträcker sig runt hela tomten så blir det en relativt lång sträcka. Många säger att en Ligusterhäck ska klippas innan midsommar, men jag håller inte med. Då har den inte blommat färdigt och blommorna är en viktig källa för humlor och bin.

Nu är emellertid blomningen över och arbetet kan inte skjutas på framtiden längre. Idag ska det klippas, vare sig jag eller ögat är speciellt glada över det.