Trevligt besök

Igår fick jag sällskap i trädgården, även om jag ska erkänna att jag först hoppade till när det rasslade till vid blomsterbusken. Men det visade sig vara en igelkott som hittat hit igen. Den brukar komma och hälsa på mig årligen, men i år trodde jag att den övergett mig.

Igelkotten är ett av de äldsta levande däggdjuren på jorden, de har funnits här i 65 miljoner år och man har faktiskt funnit exemplar som är lika gamla som de sista dinosaurerna. Därför är jag extra glad varje gång jag får besök av den.

Normalt är igelkotten ett nattdjur och det är därför som jag är noga med att min robotgräsklippare aldrig startar före klockan 9 på morgonen och att den slutar klippa klockan 18.00. Allt för att skydda eventuella igelkottar och andra nattdjur.

Fast igår fick klipparen givetvis vila extra tidigt 😊