Batteristopp

Under den varma och stundtals stekande solen i sommar har jag låtit min robotgräsklippare vila, och de gånger som han har fått möjligheten att klippa har jag hållit en hög höjd på gräset för att det inte ska brännas. Ett experiment som i det stora hela har slagit väl ut, även om vissa gräsplättar ändå bränts ner i solgasset.

Nu har vi emellertid haft en längre tid med nederbörd och jag tänkte låta roboten stegvis arbeta sig ner i gräslängden till mer normala nivåer. En tanke som, enligt mig själv, var strålande. Men dessvärre går det ju inte alltid som man vill och önskar.

Mitt i detta tyngre arbete fick min lille robot för sig att det var dags för ett batteribyte. I alla fall misstänker jag det. För den laddar som den ska, men sedan klipper den ett par minuter innan batteriet är tömt på energi.

Efter ett samtal med en reparatör så kom vi fram till samma slutsats, dags att byta batteriet. En kostsam historia givetvis och därtill blir det ju för mig att klippa ner gräset för hand istället eftersom servicetiden tar några dagar. Helgen är räddad 😉