Att lära läxan

Ibland undrar man hur svårt det kan vara att lära sig en läxa. Hela det här året har jag dragits med skador, oftast orsakade av att jag spelat fotboll i gymnastikskor och inte i något med skyddande. Men i min träningsgrupp har vi kommit överens om att inte använda fotbollsskor eftersom dobbar dels är obekväma för foten och dels lätt skadar övriga medverkande.

När jag pratade med mina landslagskollegor om detta, tipsade de mig om att köpa ett nummer större fotbollsskor och att sedan lägga in en grövre innersula. Då slipper man trycket från dobbarna under den egna foten.

Detta funderade jag på, just det, funderade. Men likväl åkte jag i helgen på cup och fick en tå bruten i ett hopslag med en motståndare som använde fotbollsskor. En olyckshändelse, så ingen ska klandras, men så bedrövligt ☹

Nu blir det vila i tre till sex veckor med en tå som är illblå och rejält svullen.