Vinterrustning

Det har blivit dags att se över vinterförrådet av ved och då inte minst så kallad spinteved som man använder när man tänder elden i kaminer och brasor. Utan sådan är det svårt att få fart på eld och värme.

Att hålla ett litet förråd, inte för stort och skrymmande, av denna vara är alltid en bra idé. Själv brukar jag alltid ha två byttor i storleken av en gammal shoppingkorg undanstoppade. När det tredje korgen är avverkad och förbrukad brukar jag fyll på så snart som möjligt med nyhuggen spinteved. På så sätt finns det alltid en lagom stor mängd att falla tillbaka på under kalla vinterdagar.

Att hugga sådant är knappast ansträngande, det är mera en form av terapiarbete och faktiskt ganska avstressande. Kanske är det därför som jag ibland glömmer att måtta rätt och hugger upp aningen mer än jag för stunden behöver 😊