Nit som vanligt

I morse skrapade jag en Föreningslott som jag inhandlade häromdagen. Chansen för att vinna på en sådan är givetvis liten, även om det påstås att var fjärde lott i genomsnitt är en vinstlott. Så är säkerligen också fallet, men det krävs givetvis massor av nitlotter för att få ihop pengar till lotteriets storvinster.

Man ska givetvis också ha i beaktande att ett lotteri alltid har ett egetsyfte och att det inte på något sätt handlar om välgörenhet. Vinnare är alltid lotterianordnaren som har ett vinstsyfte med lotteriet som sådant.

I fallet med Sverigelotten så blir det emellertid ändå välgörenhet i slutänden, då 8 kronor av lottens inköpspris på 25 kronor tillfaller det svenska föreningslivet. Och det är ju ett gott syfte enligt mig. Och samtidigt får jag en, om än mikroskopisk, chans att dryga ut min egen kassa och en stunds tidsfördriv.

Fast historian om min slutade förstås som vanligt denna morgon och jag har därmed röjt undan ännu en nitlott åt mina medmänniskor 😊