Dags att fixa senap

Tiden bara rinner iväg och det är inte utan att man faktiskt har svårt att få tiden att räcka till inför julhelgen. Idag måste absolut senapen rullas så den får några dagar på sig att mogna innan den ska inmundigas. Just det, rullas skrev jag eftersom jag är av den gamla stammen som fixar senapen själv genom att jag rullar med kula över senapsfröna. Det blir en härligt mustig och stark senap som inte går att köpas i butiker. Och utan den på skinkan, så har jag svårt att förstå att det är jul på riktigt 😊

Och så får vi ju inte glömma sillen, det höll jag på att göra, men häromdagen passade jag på att lägga in mitt favoritrecept. För ska sanningen fram så är det inte mycket med sillen som vi kan köpa i butikerna. Den duger som surrogat, men egen inlagd sill, det är det något speciellt med 🙂