Nedmontering av välfärden pågår

Häromdagen gick jag under eftermiddagen som vanligt ut till brevlådan för att hämta posten. Det var i alla fall vad jag trodde att jag skulle göra, men tji fick jag. Brevlådan var tom och övergiven och det slog mig då att vi numera bara får post i densamma varannan dag.

En klar försämring, men samtidigt ett klart bevis på den nedrustning av den svenska välfärden som pågår i det här landet. Det är det ena efter det andra som får stryka på foten och det är oftast landsbygden som drabbas först.

Sverige vill ju gärna framstå som ett föregångsland i allt, men det är bara att blicka ut i världen, och inte minst i Europa, för att inse att vi numera ligger efter i nästan allting. Den svenska politiken är under all kritik, och har varit så under en längre tid. Det spelar mindre roll vilka det är som sitter vid makten. Det var exempelvis under borgerligt styre som näringsminister Maud Olofsson såg till att den statliga Svenska Posten gick ihop med danska Post Nord.

De tycks lika inkompetenta oavsett partitillhörighet ☹