Sveriges nya storleksnormer

Häromveckan beklagade jag mig över hur svårt det är att skaffa sig en riktig pyjamas i det här landet. Det kändes som om jag genomsökte varenda webbsida som finns för att kunna köpa en så enkel sak. Till slut hittade jag en dylik på Fyndiq, men som alltid vid obesedda köp så tvekade jag angående storleken. Vis av erfarenheten beställde jag därför en storlek större, XL, för att vara på den säkra sidan.

Häromdagen kom min leverans, som tog väldigt lång tid på sig. Något som de dock flaggat för vid beställningen, så det var helt ok. Men när det gällde storleken så var det som vanligt alldeles uppåt väggarna. Fast det på klädseln stod XL, så var det på sin höjd M ☹

Det är så tråkigt, när man på en svensk webbsida beställer något som är så uppåt väggarna. Om jag beställt på en utländsk sida så kan jag förstå att storlekarna skiljer, men det finns helt enkelt inga svenska normer någonstans nu för tiden ☹