Seriestrippen Kansliet

Krämpor

Kansliarbete kan kanske vara stimulerande, utvecklande och framtidsdanande. Men det kan också vara slentrianmässigt, verka meningslöst och allmänt urtråkigt. Som vilket annat jobb som helst, med andra ord.
Men utan humor och självironi skulle säkerligen livet på ett fotbollskansli te sig ganska tråkigt. Livet får helt enkelt inte tas för allvarligt, i alla fall om vi ska tro sportchefen som styr och ställer i den här serien. Här nedan bjuder vi på en liten presentation av några av serierna som medverkar i den här serien.
Ett litet påpekande är dock på sin plats; All eventuell likhet vid personer, föreningar eller kansli världen över är en ren slump. Det här kansliet existerar enbart i betraktarens egen fantasi.

Sportchefen är den person som allt kretsar kring på fotbollskansliet. Med tanke på de medarbetare han omges med, så är hans arbetsuppgift inte alltid den lättaste, något som då och då lyser igenom i hans bistra tankar och kommentarer.
Fröken Plump är kanslianställd och symboliserar könslöst alla de kanslister som jobbar inom idrottsvärlden. Fröken Plump är en välmenande och arbetstrogen person, men hennes dilemma är att hon är fullständigt ointresserad av idrott.
Vaktis sköter om planer, byggnader med mera. Han är hustomten som vill väl, men ibland räcker kunskaperna inte riktigt till.
Ordföranden har de bästa avsikter, men är stundtals något glömsk och lever därför i sin egen lilla värld. Fotbollskunskaperna är heller inte alltid de bästa.
Kassören är givetvis alla styrelsemedlemmars dröm. Ekonomisk och återhållsam med klubbens kassa.
Glidarn ingår också i styrelsen. Det är väl si och så med hans fotbollskunskaper, men att sitta med i styrelsen i en lokal storklubb, och därmed synas, är något som han gillar.
Lokalpressen finns givetvis också representerad. Kontakterna mellan media och kansli är viktig för båda parter.

Välkommen till Kansliet!

 

Jobbar på kansliet

 

 

Moderna spelsystem

 

 

Rimfrost

 

 

Akut backbrist

 

 

Toppning

 

 

Telefonväckning

 

 

Anställd som tränare

 

 

Var hittar de vissa domare

 

 

Serieseger

 

 

Klassspelare

 

 

En boll skulle utveckla

 

 

Filtar till avbytarbåsen

 

 

Round Up

 

 

Släktmiddagar

 

 

Krämpor

 

 

Vi beklagar domarklubben

 

 

Damlagets budget

 

 

Ta oss ur den negativa trenden

 

 

Det är jag som tar ut laget

 

 

Livbojar

 

 

Övergångsfönstret

 

Det här kom du på idag, va

 

Kansliet fortsätter

 

Fixat kontrakt

 

 

Enda målet

 

 

Har du spelat tidigare

 

 

Fruntimmer 2×45 minuter

 

 

Snart startar serien

 

 

Lufta planen

 

 

Kris

 

 

Klimatförändringar

 

 

Serieslut

 

 

 

 

 

 

 

Annonser