Mixade nyheter


Seger för Ljungby IK mot CL98

Sista matchen innan juluppehållet, skulle vi få fira med en tidig julklapp till oss själva? I den första perioden äger vi bollinnehavet, där vi lyckas spela den mycket inom laget. Dock har vi svårt att komma igenom i CL98IC´s, för dagen, riktigt tajta och låga försvar. De försvarar sig riktigt bra och låter inte oss komma till så jätte många farliga chanser. Ändå skapar vi en del farliga chanser och har ett par bollar som är nära på att trilla in, men perioden slutar mållös.

I andra höjer vi upp tempot ytterligare och får tillslut utdelning då Alice Sjöstrand skickar in en retur framför mål där hon krigat sig fram. Efter en bit in i andra perioden har vi en 3 måls ledning då Linnie Ahlberg skickat in 2-0 från höga slottet på pass av Ida Johansson och när sedan Jennie Hall blivit frispelad av Alma Kilpeläinen. Även om CL98IC lyckas få in ett reduceringsmål innan pausvilan känns de ändå som att vi har full kontroll på läget.

I tredje börjar vi lite stressigt och väljer att ta en timeout som skulle visa sig ge effekt för oss då vi ökar på till 4-1 genom Moa Johansson på assist av Alma Kilpeläinen. CL98 fortsätter göra de jobbigt för oss med sitt tajta försvar och håller detta resultatet matchen ut.

Nu blir de lite julledigt från matcher fram tills den 17 januari igen.

Vi i Ljungby iK vill önska alla våra följare en God Jul och ett Gott Nytt År!

3 poäng är 3 poäng som är 3 poäng! Ljungby iK är starka!
/Martin Carlsson

Källa: Ljungby IK:s hemsida


Ljungbyseger mot Växjö IBK

De var uppdukat för innebandyfest, 2an mot 3an i tabellen i en derbymatch, kan de bli mycket bättre?
Båda lagen startar första perioden i ett ruggigt högt tempo där de bjuds på chanser åt båda hållen. Vi står upp starkt mot deras starka press och håller de borta i vårt försvar. Efter första perioden står de 1-0 till oss då Elin Nilsson gav oss ledningen i matchen.

Andra perioden blir tempot lite lugnare i början men som sedan sakta men säkert ökas hela perioden. Efter lite mer än 5 minuter in på den andra perioden har vi ökat på vår ledning till 2-0 genom Linnie Ahlberg på assist av Moa Johansson och 3-0 genom Madeleine Petersson utan assist. Efter knappt 12 minuter spräcker de vår nollan då de reducerar till 3-1, men vi fortsätter att kriga på hela perioden och går till pausvila med en 2 måls ledning.

Tredje börjar även den i ett högt tempo och efter knappt 5 minuter gör Växjö 3-2, men de är inget som påverkar oss utan vi krigar vidare. Vi ökar på ledningen till både 4-2 genom Moa Johansson på assist av Linnie Ahlberg och 5-2 genom Tove Söderberg på assist av Madeleine Petersson, och även till 6-2 genom Alma Ohlsson på assist av Alma Kilpeläinen. Även om Vipers lyckas få in 6-3 i slutet av matchen är de ändå vi som går segrande ur striden. En stor laginsats bäddar för denna segern där alla stötta och peppar varandra på och utanför planen.
3 poäng är 3 poäng som är 3 poäng!

Ljungby iK är starka! 🌟
/Martin Carlsson

Källa: Ljungby IK:s hemsida


Tre mästare hos BK Dacke

Under fredagen var det dags för medlemmarna i Bollklubben Dacke att spela mästerskap i Osby bowlinghall. Två mästare försvarade sina titlar, men på herrsidan blev det ombyte.

Totalt 24 medlemmar kom till start när Bollklubben Dacke som vanligt avslutade verksamhetsåret med sitt bowlingmästerskap. Det tävlades i tre klasser där Neo Angshult försvarade sin mästerskapstitel på ungdomssidan, främst utmanad av kusinen Wilhelm Jacobsson Angshult.
Även på damsidan försvarades titeln. Det var Emilija Svensson som tog sitt andra raka mästerskapstecken, sex käglor före tvåan Marleine Angshult. Noterbart är också att detta var Marleines tredje raka silvertecken. Trea i damklassen slutade Brita Tillemark. På damsidan var det andra gången som en person tar mästerskapstiteln två gånger. På herrsidan har detta aldrig hänt, och så blev det inte i år heller. Titelförsvarare Jonathan Korzonek fick i år nöja sig med en sjätteplats, när Robin Blomqvist bjöd på spel i den högre skolan. Robin hade 17 käglor tillgodo på andreplacerade Sölve Johansson, som i sin tur hade marginal ner till trean Tordh Angshult.

Källa: Bollklubben Dackes hemsida


Älmhult derbyvassast

ÄIBK börjar matchen bäst och tar tidigt ledningen i matchen genom Kalle Göransson assisterad av Kevin Johansson. Ett par minuter så går man upp till

2-0 genom Anton Ignell som får en drömpass av Emil Hallengren i slottet och kunde bara ”vispa” in den. 3-0 kommer också senare några minuter senare genom kapten Dennis Olsson. Matchen innehöll väldigt mycket slag, och vi drogs med i deras sätt och spela och får genom detta spelsätt en utvisning emot oss och i deras powerplay så lyckas de göra mål.

Andra perioden är inget att skryta om. Vi har ingen vidare rörelse i anfallszon och blir väldigt statiska, samtidigt som vi börjar göra misstag. Vi får ett tidigt mål av Kalle, och sedan tar vi en till onödig utvisning i form av för många spelare på plan. Även i detta powerplay så gör KF Ljungby mål. Jesper Skog lyckas på volley sätta 5-2. KF Ljungby får en straff i slutskedet av andra perioden som Kevin i mål tar utan några större problem.

I tredje perioden så pratar vi om att agera lugnare på plan, samt att få igång rörelsen. Vi får igen in ett tidigt mål av Jesper Skog. Matchen fortsätter i samma bana med mycket slag och lite hawaii-spel imellanåt. KF Ljungby får en ny straff i mitten på perioden och lyckas denna gång även sätta den. Dennis sätter sedan 7-3, och 8-3. Matchen slutar tillslut 8-4 efter ett sent mål av hemmalaget.

Vi tar med oss perioder av matchen och att vi fortfarande är effektiva framåt.

Nästa helg spelar vi mot Rottne IF hemma, ett lag som på förhand nämnts som den stora favoriten till seriesegern, så där gäller det att vi steppar upp och spelar på topp för att ha möjligheten att vinna.

Källa: Älmhults IBK:s hemsida


Ny seger för Ljungby IK

Seger idag igen, efter en grym krigarseger. Sävsjö tar ledningen med 0-1 efter 9:31. Men inget stoppade Ljungby iK idag! Linnie sätter säkert 1-1 efter 16:31 i första. Lika efter första.
I andra perioden fortsätter vi att trumma på men efter 07:55 åker Tove på en 5:a för hårt spel. DÄR vänder matchen, för vi spelar ett klanderfritt BP. 12:55 blir vi fulltaliga och knappt en minut senare gör Jennie 2-1 ass Alma K. En halv minut senare sätter Alice 3-1 och vi har tvåmålsledning inför sista!
Vi pratar om att de ska få jobba och vi ska spela runt och vänta på våra chanser.  Sävsjö trycker på efter paus, men Alma K stänker in 4-1 efter 7:24 i sista. Och vi får lite andrum. Men Sävsjö ger sig inte, utan de reducerar till 4-2. Men de rubbar oss inte idag. Alice sätter sitt andra för dagen efter fint spel med Linnie, 5-2! Sävsjö får göra ett tröstmål men vi håller undan och vinner välförtjänt med 5-3.
9 poäng efter 3 omgångar, vi ångar på! En för alla, alla för en!
Men idag måste vi extraberömma Linnie för ett föredömligt jobb o slit över hela planen.

Ljungby iK – Sävsjö IBK 5-3 (1-1) (2-0) (2-2) Skott: 27-15

Text: Ola Annér  

Källa: Ljungby IK:s hemsida


Sigge discgolfmästare

Närmare dussintalet personer fanns på plats på Werpeshults Discgolfbana när det var dags att avgöra årets klubbmästerskap. Vissa medlemmar valde dock att avstå tävlandet, vilket var fullt förståeligt med tanke på väderleken, men de stannade troget kvar och hejade på de tävlande. Detta gjorde även flera personer som av olika anledningar valde promenader i området denna eftermiddag.
Fjolårsmästaren Pär Bengtsson fick i år se sig slagen med ett enda kast av fjolårstrean Sigge Angshult som därmed tog över mästartiteln. På tredje plats placerade sig Roland Andersson följt av ett helt koppel tävlande som faktiskt alla hade samma slutpoäng.

Källa: Bollklubben Dackes hemsida


Hans-Åke Mästare två gånger om

Hans-Åke Karlsson var omutlig när årets upplaga i klubbmästerskap i boule avverkades på Kvarnavallen i Virestad. Inte nog med att han försvarade titeln i singelmästerskapet, nu la han även beslag på dubbeltiteln tillsammans med Brittmarie Johansson.

Tiotalet spelare slöt upp i det fina vädret och spelarna snarare svettades än frös på Kvarnavallen. I debbelfinalen gjorde Hans-Åke Karlsson och Brittmarie Johansson processen kort med duon Janeth Korzonek/Tadeusz Korzonek. Tredjeplatserna delades mellan paren Brita Tillemark/Rut Karlsson och Maria Angshult/Sigge Angshult.
När det sedan kom till singelspel så var det återigen Hans-Åke Karlsson som gick segrande ur finalstriden. Han finalslog Janeth Korzonek som därmed fick uppleva sin andra finalförlust under dagen. Tredjeplatsen i singelspelet delades mellan Tadeusz Korzonek och Sigge Angshult.

Källa: Bollklubben Dackes hemsida


MODO slog Troja

MODO Hockey tog emot Troja/Ljungby hemma i Fjällräven Center på lördagskvällen och det blev till slut seger med 5-3 efter att Emil Molin fastställt slutresultatet med tre sekunder kvar av matchen, målet var hans andra i matchen. MODO Hockeys övriga målskyttar i matchen var Oskar Stål-Lyrenäs, Patrik Karlkvist och Johan Eriksson.

Inför 3453 åskådare tog MODO Hockey på lördagskvällen emot Troja/Ljungby i den sjätte omgången av HockeyAllsvenskan och publiken fick tidigt i första perioden se hemmalaget ta ledningen i matchen.

Redan efter 25 sekunder fick MODO Hockey chansen i power play och MODO behövde bara 14 sekunder för att hitta rätt. Johan Eriksson spelade fram till Emil Molin som från nära håll kunde direktskjuta in 1-0.

Med tre spelade minuter på klockan kvitterade Troja/Ljungby till 1-1 men MODO Hockey skulle återta ledningen bara 30 sekunder efter kvitteringen då Sam Marklund spelade fram Johan Eriksson och Eriksson avslutade säkert till 2-1.

Två viktiga mål i slutet av andra perioden

Innan första perioden var över hade Troja/Ljungby åter igen kvitterat matchen till 2-2 och det resultatet stod sig perioden ut.

Troja/Ljungby hade gjort det svårt för MODO Hockey i första perioden och man fortsatte sätta press på hemmalaget även i den andra. I mitten av perioden hade gästerna en jättechans att ta ledningen men Erik Hanses stod för en enorm räddning och i spelvändningen direkt efter återtog MODO Hockey ledningen.

Oscar Öhman tog hand om pucken i egen zon och drev upp pucken till offensiv zon där han hittade över till Oskar Stål-Lyrenäs som direktsköt in 3-2.

Med dryga minuten kvar av andra perioden gjorde Patrik Karlkvist 4-2 när Martin Röymark drev upp efter vänsterkanten och med en fin passning hittade rätt till Karlkvist som stötte in pucken och såg därmed till att MODO Hockey hade med sig en tvåmålsledning in i tredje perioden

Efter fem minuter i den tredje perioden reducerade Troja/Ljungby till 4-3 och man jagade kvittering under resten av perioden. MODO Hockey försvarade sig bra och Erik Hanses stod fortsatt för flera bra räddningar. När sedan Troja/Ljungby tog ut målvakten i slutminuten kunde Emil Molin fastställa slutresultatet till 5-3 i tom kasse.

Källa: MODO Hockeys hemsida


Många vinnare hos Dacke

I helgen var det dubbla klubbmästertskap hos Bollklubben Dacke. Vinnare skulle koras i såväl hästskokastning som kubb.

Merparten av fjolårsmästarna i kubb hade förhinder när årets upplagaa gick av stapeln i Sjöbo utanför Virestad. Nu spelar det sannolikt ingen större roll, då årets mästare visade en ypperlig form och med största sannolikhet hade besegrat allt tänkbart motstånd, oavsett om detta varit regerande mästare eller inte. Trion Hans-Åke Karlsson, Janeth Korzonek och Rut Karlsson dominerade nämligen tävlingarna och kan mycket rättvist förklara sig nya mästare i kubbspelet.
Samtidigt avgjordes klubbmästerskapet i hästskokastning, där slutsegern avgjordes först i den sista omgången och där Sigge Angshult till slut kunde titulera sig som en sådan. Tuffast tänkbara motstånd fick han av Roland Andersson, medan Tadeusz Korzonek kastade till sig en tredjeplats i en mycket jämn och spännande slutomgång. Dussintalet deltagare fanns på plats för att göra upp om titeln i de båda grenarna som avverkades under bästa tänkbara väderförhållanden.

Källa: Bollklubben Dackes hemsida


MODO Hockey hyllar Per-Åge Skröder

En av MODO Hockeys största spelare med 600 matcher för föreningen och inte mindre än 210 mål kommer att bli hyllad inför nedsläpp i matchen den 30 september. Vi uppmanar alla MODOiter att ta tillfället i akt att visa sin uppskattning och tacka av ikonen Per-Åge Skröder.

Per-Åge Skröder gjorde sin sista ishockeymatch den förra säsongen och har nu lagt skridskorna på hyllan för att inleda en civil karriär. Inför matchen mellan MODO Hockey och Leksands IF lördagen den 30 september i Fjällräven Center kommer Skröder att bli hyllad på isen innan nedsläpp och är tillsammans med vänner och familj inbjuden som gäst av MODO Hockey.

– Det känns jätteroligt att få inbjudan och jag blev glad när MODO Hockey hörde av sig. Det är roligt att de visar uppskattning för det jag gjort och jag ser fram emot en trevlig kväll. Men mest av allt hoppas jag att vi spöar Leksand, kommenterar Skröder med ett skratt till MODO Channel.

Hela kvällen i Fjällräven Center går i Skröder-tema som är den röda tråden även under matchens gång samt i periodpauserna. Förutom hyllning på mediakuben och publikens ovationer inför matchen kommer Skröder få en tavla på klubbens Wall of Fame under kvällen.

Källa: MODO Hockeys hemsida


Diö Dominators presenterar nytt klubbmärke

Hockeyklubben Diö Dominators officiella klubbmärke är färdigt låter klubben meddela. Färgerna gul och grön har man valt på grund av att Älmhults kommuns vapensköld har dessa färger, men även på grund av att Kronobergs läns vapen har dessa färger. detta vapen har även ett rött lejon som klubben också har i sitt klubbmärke!
Tyrone Svensson lär vara skaparen av klubbmärket.

Källa: Diö Dominators facebooksida


Diös lagbygge snart klart

Lagbygget inför den kommande säsongen har pågått en längre tid för Diö Hockey. Huvudtränare Mattias Pamp var tidigt klar för två nya säsonger. Även assisterande tränare Linus Franzén var tidigt klar för nästa säsong.

En annan viktigt pusselbit var att kanadensaren Brady Johnston på ett tidigt stadium kritade på för en fortsättning i Diötröjan. Även Haben Tecle, Martin Sjögren, Markus Hellberg, Pontus Loo, Viktor Petersson, Noah Isaksson, Ludvig Hjort och Tobias Johansson förlängde kontraktet under våren. Klubben fick i våras dessutom klartecken från hemvändaren Felix Snaula.

I somras blev det även klart att även kaptenen Ludvig Johansson fortsätter, liksom  Freddy Olofsson, Daniel Corell och Filip Sjögren. De senaste bitarna i pusslet är att Felix Käll och Hampus Johansson både ikläder sig Diötröjan även den stundande säsongen.

Källa: Diö Hockeys hemsida


Annonser